نرم افزار سی آر ام (CRM)
نرم افزار سی آر ام (CRM) چیست؟
نرم افزار سی آر ام (CRM) یا مدیریت ارتباط با مشتریان ابزاریست جهت جمع آوری کلیه اطلاعات مربوط به مشتریان و سوابق آنها در کسب و کار مربوطه. در نرم افزار سی آرم (CRM) به جمع آوری اطلاعاتی نظیر اطلاعات شخصی، بازاریابی، فروش و عدم فروش مشتریان به صورت طبقه بندی شده میکند. مشتریان به صورت سیستمی بر اساس استاندارد های موجود طبقه بندی شده و برنامه ریزی های بازاریابی و فروش برای آنها انجام میشود. همچنین دلایل عدم فروش و مشتریان نیز ثبت میگردد. درصد موفقیت و راندمان تیم فروش با توجه به میزان تبدیل فرصت های فروش به فروش بدست می آید. به صورت کلی نرم افزار CRM جهت مدیریت ارتباط با مشتری به کار می رود.
نرم افزار فروش چیست؟
نرم افزار فروش یک بستر آنلاین میباشد که به کسب و کارها کمک میکند تا کل چرخه ی فروش محصولات خود را ساده، بهینه و تسریع کنند. این ابزار کمک میکند تا نمایندگان فروش و بازاریابان شرکت به ابزارهایی دسترسی داشته باشند که بتوانند شاخص های عملکرد فروش خود را بدست آورند. با اطمینان می توان گفت هر موضوعی که مرتبط با فروش باشد را با نرم افزار فروش می توان بهینه تر و با راندمان بالاتر انجام داد.
ذخیره و بازیابی اطلاعات مشتری ، مشاهده شاخص های عملکرد فروش ، بهینه سازی استراتژی های فروش و پیگیری فروش های بالقوه و ارتقای آن ها از ویژگی های اصلی این نرم افزار ها میباشد. به صورت کلی اطلاعات فروش در نرم افزار فروش ثبت می شود ولی اطلاعات مشتری در نرم افزار سی آر ام ثبت میشود. نقطه قوت نرم افزار CRM در واقع نقطه ارتباط شرکت با مشتری میباشد.
نرم افزار فروش و سی آر ام (CRM)
ما در شرکت آریا تدبیر ذهن هر دو نرم افزار فروش و سی آر ام (CRM) را با هم در یک بستر نرم افزاری ارائه داده ایم تا هم از خصوصیات نرم افزار فروش در بستر سیستم یکپارچه آریا تدبیر بهره برده و هم از ویژگی های مستقل نرم افزار سی آر ام (CRM). استفاده از هر دو بستر در قالب یک سیستم یکپارچه در واحد فروش این امکان را می دهد تا هم حسابداری فروش و مدیریت ارتباط با مشتری به صورت یک پکیج انجام شود.
ارتباط این سیستم با سیستم مالی و حسابداری ما باعث می شود تا ضمن کاهش تعداد کارمندان در تکرار اسناد ثبتی، کلیه امور با دقت و سرعت بیشتری ثبت و اجرا گردند. همچنین با اتصال به سامانه مودیان مالیاتی می توان به صورت مستقیم اسناد حسابداری فروش را به این سامانه ارسال کرد. این نرم افزار دارای گردش کار می باشد که می توان چرخه گردش کار بین واحد ها را تغییر داد.
امکانات نرم افزار فروش (CRM)
-
-
کمپین و پیگیری (سرنخ فروش)
-
با راه اندازی کمپین های بازایابی میتوان اطلاعات اولیه مشتریان را بدست آورد. به این اطلاعات بدست آمده از کمپین های بازاریابی سرنخ فروش می گویند. سرنخ های فروش اطلاعات خام اولیه می باشند. که مانند مواد اولیه سیستم فروش بوده که بر پایه آنها، پیگیری ها انجام شده تا به این سرنخ ها به فرصت فروش تبدیل شوند. کلیه پیگیری های مشتریان کمپین ها در این بخش ثبت شده و قابل پیگیری و گزارش خواهد بود. این پیگیری ها قابلیت ارجاع بین واحدی و بین افراد را دارا می باشند. همچنین قابلیت نمایش وظایف روزانه بر اساس تاریخ و یادآور و اقدام بر روی آنها وجود دارد.
-
-
فرصت فروش
-
مشتریان پیگیری شده در کمپین فروش در صورت ثبت سفارش در قسمت فرصت فروش ثبت می شوند. هر یک از اقلام فرصت فروش برای خود سرنوشت مجزایی خواهند داشت. فرصت های فروش دارای المان های تعدادی و ریالی می باشند که هر بند قابلیت ارجاع به قسمت های مختلف را دارا می باشند. فرد ثبت کننده، قیمت فروش، درصد تخفیفات و ثبت مشتری از ویژگی های این قسمت میباشند.
-
-
مدیریت فروش
-
فرصت های فروش ثبت شده توسط مسول مربوطه که با سمت مدیر فروش خوانده میشود مشاهده و قابل تایید می باشد. سیستم میتوتند چندین تایید کننده به صورت موازی یا سری داشته باشد. مدیریت فروش با چک کردن مشتری فرصت فروش، اقلام ثبت شده، قیمت ها و تخفیفات فرصت مذکور را تایید کرده و یا آن را به واحد قبلی ارجاع کننده جهت اصلاح عودت دهد.
-
-
حسابداری فروش
-
کلیه فرصت های فروش ثبت و تایید شده با ارجاع به واحد مالی در صورت موجود بودن و تامین قابلیت صدور پیش فاکتور را می باشند. کلیه امور مربوط به ثبت فاکتور و پیش فاکتور و اسناد مالی فروش در قسمت حسابداری فروش انجام میشود. این اسناد به صورت اتوماتیک قابلیت ثبت در سیستم مالی را دارا میباشند. چک کردن گزارش حساب مشتریان قبل از صدور پیش فاکتور بر اساس سقف های ریالی بدهی توسط واحد مالی میتواند انجام شود.
-
-
واحد تامین
-
در شرکت های بازرگانی چنانچه اقلامی از فرصت فروش ثبت شده موجود نباشد این اقلام جهت تامین به واحد تامین ارجاع میشود. واحد تامین با توجه به تامین کنندگان مختلف و زمان های تامین، حداکثر زمان تامین و اطلاعات و قیمت برای اقلام ارجاع شده ثبت و به قسمت ارجاع کننده اعلام میگردد. در فرصت فروش هر یک از اقلام ثبتی دارای یک وضعیت هست که یکی از آنها وضعیت تامین میباشد. تامین اقلام میتواند به صورت کالایی یا مواد اولیه جهت تولید باشد.
-
-
واحد تولید
-
در شرکت های تولیدی چنانچه اقلامی از فرصت فروش ثبت شده موجود نباشد این اقلام جهت تولیدبه واحد تولید کارخانه ارجاع میشود. قسمت تولید نظر به به تامین مواد اولیه، پروسه های تولید، زمان تولید برای اقلام تولیدی ثبت میگردد. در فرصت فروش هر یک از اقلام دارای وضعیت میباشد که یکی از آنها وضعیت تولید میباشد. واحد تولید میتواند با تامین جهت تامین مواد اولیه تولید در ارتباط باشد و زمان بندی خود را با توجه به زمان تامین اعلام کند.
-
-
واحد خرید
-
چنانچه شرکت های واسط که اقلام را به صورت عمده یا تک خریداری کرده و با بازاریابی با سود بیشتر می فروشند، اقلامی از فرصت فروش موجود نباشد این اقلام جهت خرید داخلی یا خارجی به این واحد ارجاع می وشود. در واحد خرید با توجه به تامین کنندگان مختلف و زمان های خرید، حداکثر زمان خرید و قیمت برای اقلام ارجاع شده ثبت میگردد. در فرصت فروش هر یک از اقلام ثبتی دارای یک وضعیت هست که یکی از آنها وضعیت خرید میباشد.
-
-
واحد انبار
-
استعلام کلیه موجودی های محصولات بر اساس عملکرد واحد انبار میباشد. فرصت های فروش که به پیش فاکتور و سپس به فاکتور تبدیل شده اند، اقلام آنها به به حواله تبدیل می شوند. حواله های ارسالی به انبار با مجوز خروج از انبار خارج شده و اسناد آنها در سیستم ثبت شده و موجودی ها به روز میشود.
-
-
تحویل محصول
-
در قسمت تحویل کلیه حواله های خارج شده و یا تحویل شده به مشتری را ثبت شده و اطلاعات تحویل و یا ارسال را انبار دار این قسمت ثبت میکند. تحویل محصول در واقع به منزله رفتن تعدادی و ریالی کالا در حساب طرف مقابل میباشد.
-
-
اتمام موفق و ناموفق
-
کلیه سرنخ و فرصتهای فروش در نهایت به فروش یا عدم فروش منتهی می شوند. این وضعیت ها در سیستم با پایان موفق و پایان ناموفق مشخص میشوند. چنانچه در نهایت یک فرصت فروش به پایان موفق منجر شود در راندمان فروش و موفقیت واحد فروش تاثیر مثبت خواهد داشت. چنانچه یک سرنخ فروش به پایان ناموفق منجر شود درصد راندمان فروش پایین آمده و دلایل عدم موفقیت نیز بر اساس چرخه کار و وضعیت های هر قلم ثبت و قابل گزارشگیری خواهد شد.
-
-
اپلیکیشن سی آر ام
-
ثبت اسناد الکترونیک مربوط به اسناد فروش یا حسابداری فروش و یا کمپین های فروش توسط اپلیکیشن انجام می شود. همچنین جمع آوری اطلاعات مشتریان در کمپین های بازاریابی نظیر نمایشگاه ها و بازاریابی ها توسط اپلیکیشن انجام میگردد. ثبت اطلاعات مشتریان در کمپین ها در سیستم توسط اپلیکیشن فروش به جای ثبت فیزیکی و کاغذی در درجه اول سرعت کار را بالا برده و در مرحله دوم دقت و کاربری سیستم را کمتر میکند و از فراموشی مطالب بر اثر گذر زمان جلوگیری میکند.
همچنین کلیه پیگیری ها شامل تعریف پیگیری یا اقدام بر روی پیگیری ارجاع شده در کارتابل، ثبت اقدامات مختلف بر روی یک پیگیری و تقسیم وظایف پیگیری برای افراد مختلف و ارجاع به آنها. امکان ثبت یاد اور برای هر ارجاع، انتخاب وضعیت و اولویت برای هر پیگیری از امکانات دیگر این بخش می باشد. در دسترس بودن و ثبت اقدامات در هر زمان و مکان از ویژگی های خاص این اپ می باشد.
-
-
گزارشات
-
کلیه اقدامات انجام شده در قسمت های قبل بر اساس دسنه بندی های تعریف شده در سیستم جهت استخراج گزارشات مدیریتی و کاربردی، انجام میشود. گزارشات مدیریتی و کاربردی نظیر گزارشات درصد موفقیت و عدم موفقیت فروش، قیف فروش، راندمان کارمندان فروش، علل عدم فروشو گزارشات متنوع دیگر در قسمت گزارشات قابل استخراج و مشاهده میباشد.
چگونه نرمافزار سی آر ام (CRM) فرآیند تحویل محصول را مدیریت میکند؟
در بخش تحویل، حوالههای انبار ثبت میشوند و اطلاعات مربوط به ارسال یا تحویل محصولات به مشتری درج میگردد. این کار امکان ردیابی دقیق کالاها و بهروزرسانی موجودی انبار را فراهم میکند.
چگونه نرمافزار سی آر ام (CRM) به کاهش هزینهها کمک میکند؟
با یکپارچهسازی فرآیندهای فروش، حسابداری و مدیریت ارتباط با مشتری، تعداد اسناد تکراری کاهش یافته و نیروی انسانی کمتری برای پردازش اطلاعات مورد نیاز است.