مشاوره مالیاتی
مشاوره مالیاتی
قوانین مالیات و مالی بعضا پیچیدگیهایی دارد که برای رسیدن به درک درستی از آنها باید آگاهی حقوقی و تخصص بالایی در این زمینه داشته باشید. استفاده از مشاوره مالیاتی و مشاور مالی در جلوگیری از تحمیل هزینههای مالیاتی به شرکت بسیار مؤثر است. نقش مشاوره مالیاتی حفاظت از سرمایه و اموال کسبوکارها است. اما این مهم چگونه محقق میشود؟ در این راستا یک مشاور مالیاتی مجموعهای از وظایف را برعهده دارد که در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم:
تهیه گزارشات و اطلاعات دقیق مالی، تهیه صورتهای جریان نقدی، پیشبینی سود، مدیریت اعتبار، ارائه مشاوره در تصمیمگیریهای مالی، هدایت سرمایهگذاریها، بودجه بندی و مدیریت ریسک خسارت مالی.
مهارتهای مشاوران مالیاتی و مالی
مشاوره مالیاتی میتواند گره کار کسب و کارها را باز کند، مشروط بر آنکه فرد مشاور دارای مجموعهای از مهارتهای ذاتی باشد. این مهارتها عبارتاند از:
- مشاوران مالی و مالیاتی باید بتوانند حجم انبوهی از دادهها و اطلاعات را تجزیه و تحلیل کنند.
- مشاور مالیاتی باید قادر باشد که پس از تجزیه و تحلیل دادهها، نتایج را در به زبان ساده و کاربردی در اختیار مدیران کسبوکارها قرار دهد، همچنین برای اینکه بتواند بهترین راهکارهای مالی را به مشتریان خود ارائه دهد، باید توانایی برقراری ارتباط مؤثر با آنها را داشته باشد.
- فن بیان و توان مذاکراتی مشاور مالی و مشاور مالیاتی آنلاین بهعنوان یک اصل در انتخاب او به شمار میرود. او باید بتواند با تکیه بر توانایی مذاکراتی خود، از حقوق شرکت در پروندههای مالیاتی بهخوبی دفاع کند.
- قابلیت انطباق بالا با شرایط بحرانی و برخورداری از مهارتهای تفکر انتقادی و خلاقانه از دیگر مشخصات مشاور مالی خوب است. مشاوره با وکیل مالی خوب به معنای تفسیر قوانین و ارایه بهترین راهکارهای مالی به مشتریان خود است.
- این فرد ضمن دقت بالا در رسیدگی به امور، باید امور مربوط را در حداقل زمان ممکن مدیریت نموده و به نتیجه برساند به این منظور مشاور مالی باید توانایی برنامهریزی مناسب را داشته باشد. توانایی تشخیص نیاز مشتری نیز از دیگر ویژگیهای یک مشاور مالیاتی است .
دادرسی مالیاتی
وظایف مشاوران مالیاتی صرفاً در مرحله تکمیل اظهارنامه مالیاتی به اتمام نمیرسد. یک شرکت در طول فعالیت خود با مجموعهای از مسائل و پروندههای مالی و مالیاتی مواجه میشود. سازمان امور مالیاتی بهعنوان یکی از دستگاههایی است که بنگاههای اقتصادی همواره با آنها سروکار دارند. بسیاری از مواقع پس از تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی، شرکتها با مالیاتی مواجه میشوند که نسبت به آن اعتراض دارند.
طرح صحیح اعتراض در اداره امور مالیاتی، نقش جدی در استیفای حقوق شرکتها دارد. اما آیا کسانی که تخصص و تسلط کافی روی قوانین مالیاتی ندارند، از عهده این کار برمیآیند؟ پاسخ این سؤال قطعاً منفی است. مشاوره مالیاتی در اینجا کلید حل مشکلات به شمار میآید. یک مشاور مالیاتی با طرح لایحه اعتراضی دقیق به سازمان امور مالیاتی، میتواند در زمینه کاهش مبلغ مالیات تعیینشده نقش اساسی ایفا کند.
مشاور مالیاتی با ادبیات مناسب و قانونی این قبیل امور، آشنایی کامل دارد. او در مذاکراتی که با مأموران ممیز مالیاتی انجام میدهد، میتواند در اقناع آنها برای کاهش مالیات موفق شود. حضور وکیل یا مشاور مالیاتی در هیئتهای حل اختلاف میتواند راهگشا باشد. به این ترتیب با صرف هزینه نسبتاً پایینی برای مشاوره مالیاتی، چندین برابر آن با کاهش مالیات پرداختی به شرکت باز میگردد.
تفاوت مشاور مالیاتی با حسابدار چیست؟
برخی صاحبان کسبوکارها معتقد هستند که حضور حسابدار در شرکت برای مدیریت امور مالیاتی کفایت میکند. اما باید توجه داشت که مشاوره مالیاتی از سه جنبه اساسی با حسابداری تفاوت دارد که عبارتاند از:
فعالیتهای مالی و مالیاتی شرکتها در دو دسته تفکیک می گردند. حسابدار بهعنوان یک کارمند شرکت وظیفه امور اجرایی در حوزه مالی و مالیاتی را برعهده دارد. اما مشاور مالیاتی علاوه بر آنکه میتواند نقش یک حسابدار را اجرا کند، نقش بسیار مهمتری را در شرکت ایفا میکند.
یکی از جنبههای اساسی و مهم برنامهریزی در خصوص آینده شرکتها، تدوین چشماندازهای مالی آنها است. حسابدار تخصص لازم برای تدوین این چشماندازها را ندارد. اما مشاور مالی و مالیاتی دانش و تخصص کافی در این زمینه را دارد و میتواند در تدوین استراتژیهای مالی شرکت برای آینده نقشآفرینی کند.
مشاور مالی و حسابدار در زمینه امور اجرایی وظایف یکسانی را برعهده دارند. تفاوت آنها در مسئولیتشان نسبت به تحقق اهداف یک بنگاه اقتصادی است. مدیران شرکتها در تنظیم برنامههای مالی و مالیاتی مجموعه تحت نظر خود از مشاوره مالیاتی بهره میبرند؛ بنابراین مشاور مالیاتی حتی اگر در ردیف کارمندان رسمی یک شرکت نباشد، نسبت به تحقق این اهداف مسئول هستند. اما حسابدار صرفاً سوابق مالی شرکت را بررسی میکند. این که شرکت چه میزان به اهداف مالی خود دست پیدا کرده است، مسئولیتی را متوجه او نمیکند.
شرکت آریا تدبیر ذهن با سال ها تجربه و با کمک نیرو های متخصص مشاوره مالیاتی در زمینه بهبود زیرساخت ها در جهت کاهش هزینه های مالیاتی را انجام میدهد.